kwietnia 05, 2015

SAŁATKA - zielona, świeża, wiosenna...


Bardzo prosta i pyszna sałatka, która wymaga od nas jedynie obecności produktów i miski, w której wszystko wymieszamy. Zaczynajmy więc:

# SAŁATKA

zielona, lodowa, mieszana... jak kto woli

dla zaostrzenia smaku...

świeża bazylia, pietruszka, pestki dyni, słonecznik...

koktajlowe, śliwkowe, mogą być i jakiekolwiek, 
pokrojone w małe kawałki

mozzarella, feta, pleśniowy, rokpol, oscypek ...
 - co kto woli...

czerwona ;)

dla przełamania smaku...

oliwa z oliwek ze świeżym czosnkiem, pieprzem, 
solą ziołową, lubczykiem i bazylią

do wyboru do koloru, ale najlepiej gdyby nie zabrakło
 czosnku, pieprzu i soli ziołowej

# GRZANKI

Dodatkiem do sałatki są świeże grzanki. Pełnoziarnisty chleb kroimy w kosteczki i grzankujemy na patelni na oliwie z oliwek lub maśle z dodatkiem czosnku i ziół. Ot cała filozofia...



# GOTOWE

Sałatka wymieszana, chrupiące grzanki gotowe - nie pozostaje nam nic innego, jak delektować się jej smakiem i wiosenką za oknem ;)




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

TOP